--> Coachende leder - her får du 5 tips til succes med coaching

Kommentarer

  1. Få norske Susann Gjerdes bud på emnet ved at læse hendes godt 10 år gamle bog: “Coaching – hvad, hvorfor, hvordan” (Forlaget Samfundslitteratur).
    Bogen indeholder 4 dele: 1) Historie, teori og formål. 2) Tankesæt, holdning og relation. 3) Coachingfærdigheder 4) Coachingmetode, gode råd og praktisk anvendelse.
    Hun har efter min mening fat i kernen – at coaching er lige så meget et TANKESÆT og en VÆREMÅDE som en konkret metode eller et sæt af teknikker.. Bogen giver fin introduktion til en række coachingmetoder og -teknikker og er en blanding af teori og praksis.

    Er du professionelt interesseret i coaching, kunne du se ICF Danmarks hjemmeside og læse om, hvordan du via ICF’s certificeringsproces kan blive trænet i 11 kernekompetencer og certificeret efter international standard. Ikke fordi certificeringsdiplomet i sig selv er noget – men fordi ICF kræver både teoretisk ballast og ISÆR praktisk erfaring og beviser på praktisk kunnen i form af bla. båndede coachingsessions, hvor du viser, at du forstår og behersker tankesæt og væremåde og ikke bare et sæt teknikker. Alt efter praktisk erfaring og teoretisk grundlag kan du opnå anerkendelse af begynder-, øvet eller ekspertniveau. Det sidste har indtil nu kun ganske få danske coaches opnået. Uanset hvilket af de tre niveauer du sigter efter, får du i processen værdifuld træning i forhold til dig selv som coach jf. Susann Gjerdes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MENU