--> A-kasse for ledere - hvilken A-kasse sikrer dig bedst som leder?

En god a-kasse er din genvej til:

Ledernes A-kasse er også for dig

Er du forsikret, hvis du bliver fyret?

 

Hvad koster a-kasser for ledere?

 

I Danmark har langt de fleste a-kasser plads til ledere, men nogle har særligt fokus på ledere. De A-kasser kan du læse mere om her. Det er:

 

Hvorfor skal du have en a-kasse?

Som leder kan du blive fyret, nøjagtigt ligesom dine medarbejdere kan blive det. Som leder har man ofte en højere løn, hvorfor ens personlige forbrug er højere end gennemsnittet. Dette gør det ekstra vigtigt at blive medlem af en a-kasse, så man ikke skal gå fra en høj lønningsseddel den ene måned, til en traditionel dagpenge-seddel den næste måned.

 

Herunder har vi valgt at fortælle om 3 forskellige a-kasser, som enten kun har fokus på ledere, eller som har fordele som passer til ledere.

Ledernes a-kasse – specielt for ledere

Er du forsikret, hvis leder bliver til ledig?Ledernes a-kasse, i daglig tale, ’Lederne’, er en anderledes a-kasse – kun med fokus på ledere. Det er ikke kun ledere der kan være medlem af a-kassen, så hvis man bliver fyret, har man stadig lov til at være medlem af a-kassen.

Markedsføringsfokus er kun på ledere.

Grunden til at ledere skal blive medlem af denne a-kasse, er fordi at det er en af de meget få a-kasser i Danmark som ’kun’ har fokus på ledere.

Lederne har primært fokus på de samme ting som andre a-kasser, samt nogle ekstra features som kun lederne har fokus på blandt alle a-kasser i Danmark. Nogle af de ekstra features som Lederne tilbyder, er blandt andet netværksmøder samt sparringspartnere gennem a-kasserne. Disse arrangementer og samtaler har til formål at gøre medlemmerne af a-kassen til bedre ledere, samt sikre at de tackler personale-situationer på en god måde.

Lederne har omkring 100.000 medlemmer, hvoraf de fleste er ledere. Langt de fleste ledere vælger altså at blive medlem af denne a-kasse.

A-kassen har også specialiseret sig i hurtig juridisk hjælp, ved fx kontrakt eller opsigelse.

Prisen? At være medlem af Ledernes A-kasse koster 505,33 kr om måneden – for juridisk hjælp, A-kasse og økonomisk tryghed.

Læs om Ledernes A-kasse her

Danmarks Radio om Ledernes A-kasse:
“Den a-kasse som har flest medlemmer, der er i arbejde igen ved senest mulige status i maj 2014, er Ledernes A-kasse. Godt 26 procent af de medlemmer, der siden januar 2013 har mistet retten til dagpenge, er i arbejde igen.”
Kilde: Danmarks Radio

 

ASE Selvstændig – for selvstændige og ledere

ASE er en anderledes og moderne a-kasse, som har fokus på de fleste grupper i Danmark: almindelige lønmodtagere, selvstændige og ledere.

ASE er en sikker a-kasse at vælge. A-kassen er uden tvivl i den billige ende af skalaen og er på kort tid blevet en af Danmarks største a-kasser. ASE har flere medlemmer end Lederne, hvilket ikke skyldes at ASE nødvendigvis er bedre, men fordi at ASE blot har en meget større målgruppe en Lederne.

Udover at have de almindelige ydelser som en A-kasse ved lovkrav skal have, som fx sygedagpenge, efterløn, dagpenge, med videre, så har ASE også sparringssamtaler til selvstændige og ledere. Disse sparringssamtaler hjælper selvstændige og ledere, med at håndtere sit personale og undgå problematiske personalesager.

ASE Selvstændig har en hjemmeside, som kun medlemmerne kan gå ind på. På denne side kan man finde hjælp til ansættelse, kurser, ledelse & HR, samt omkostningsberegnere.

Alt indgår i den faste pris, som ligger på omkring 480 kroner om måneden.

Læs om ASE her

 

CA a-kasse – a-kasse for ledere og højuddannede i erhvervslivet

CA a-kasse er en mindre, men succesfuld, a-kasse. CA har primært fokus på højtuddannede i erhvervslivet, hvilket også inkluderer ledere.

CA kan blandt andet hjælpe dig med kurser og efteruddannelse, netværksmøder, sparringsmøder, Insights Discovery Leder profilanalyse, nyt om ledelse, samt karriererådgivning.

Nogle af de specielle ting der er værd at fremhæve ved disse fordele, er helt klart sparringsmøderne. Nogle ledere har svært ved at finde kvalificerede sparringspartnere, hvorfor det er en enorm fordel at sparre med andre ledere gennem CA a-kassen.

A-kassen har ligeledes også lukkede grupper og gå-hjem-møder om ledelse.

At være almindeligt medlem af CA a-kasse koster 451 kroner. Derudover er der mulighed for at tilkøbe ekstra ydelser, som er meget billige. Blandt andet kan du for kun 50 kroner om måneden tilmelde dig CA Advokathjælp, så du på den måde er sikret et professionelt team med speciale i ansættelsesret, samt andre generelle juridiske sager.

Derudover får du også store rabatter på alt fra forsikringer, aviser, kruser, samt udviklingssamtaler og meget mere. Med andre ord: du får rabat på ydelser, som kan gøre dig til en bedre leder.

At gå fra en leder position og direkte til dagpenge kan være hårdt. Dette har CA a-kasse også tænkt på. Hvis du bliver fyret eller siger op, har du mulighed for at vælge udbetalinger fra 2.000 til 30.000 kroner i op til 12 måneder – med CA PLUS.

Udbetalingerne fungerer som et almindeligt supplement til dagpengene, som du får udbetalt.

I alt kan du faktisk få op til 47.000 udbetalt, hvis du vel og mærke tegner den største forsikring.

Dette er blot nogle af de mange fordele som CA a-kasse tilbyder dig som leder eller højtuddannet i erhvervslivet.

Læs om CA her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MENU