--> Vi har samlet det bedste indhold om ledelse fra september

[su_spoiler title=”Indholdsfortengelse (Klik for at folde ud)” icon=”caret”]

[/su_spoiler]

Inspirerende artikler fra september

Tjekliste til innovation
Af: Christian Dinesen på Lederweb.dkHvordan bliver du parat til at stå i spidsen for organisationens innovative processer? Christian Dinesen, Institutleder ved Dansk Coaching Institut har lavet en enkel tjekliste, der stiller skarpt på, hvordan du bedst implementerer innovative tiltag som leder.Tjeklisten er god fordi den kan bruges til i både små og store forandringer.

Læs artiklen her

Ledere skal være autoriteter – ikke autentiske
Interview med Svend Brinkmann hos Lederne.dk

Svend Brinkmann har netop udgivet bogen Stå fast – Et opgør med tidens udviklingstvang. I et interview med Lederne slår Svend Brinkmann fast, at næsten alle kæntrer, når de surfer på kravene om selvudvikling.Svend Brinkmann leverer nogle skarpe pointer. Hvis du læser med her, så finder du ud af, hvorfor han også er på vores ønskeseddel over nye bøger i september.

Læs artiklen her

Er kvinder bedre ledere end mænd?
Bragt af Mandag Morgen

“Selvom der ikke er mange af dem, så er kvindelige ledere bedre end mænd. Det viser medarbejdervurderinger af næsten 16.000 ledere, som et amerikansk konsulentbureau har indsamlet.”Sådan starter artiklen, der lægger op til debat omkring ledelse og køn. Så kig specielt i kommentarsporet til artiklen. Der er flere spændende vinkler.Læs artiklen her

Der skal være plads til følelser i strategisk ledelse
Af: Kurt Klaudi Klausen på Lederweb.dk

Følelser bliver ofte set som noget irrationelt, der skal holdes ude af den benhårde strategiproces. Strategi og ledelse er traditionelt fornuftens domæne. Kurt Klaudi Klausen, professor i Statskundskab, opfordrer til et opgør i vores skarpe opdeling mellem følelse og fornuft. Det handler istedet om at finde den rigtige balance.Læs artiklen her

Sådan motiverer du til handling
Af: Kristoffer Raun Thomsen hos Retorikforlaget

Om du er træneren der råber i halvlegen, lederen der spytter opgaver ud per mail, eller du bare vil have folk til at skæppe lidt i kirkebøssen, så har du brug for at kunne motivere til handling. Her får du fem fif til hvad du kan gøre.Læs artiklen her

Bøger vi har sat på ønskesedlen i september

Links til bøgerne herunder er sponsorerede

Stå fast – et opgør med tidens udviklingstvang
Af: Svend Brinkmann
Den udviklingstvang, som præger vores kultur, gør os blinde for de væsentligste ting i livet som pligtfølelse, værdighed og sindsro. I sin nye bog gør Svend Brinkmann gør op med den stædige selvudviklingsindustri inden for arbejdsliv, uddannelse og privatlivet og formulerer en modstand mod tidens krav til evig omstilling og forandring.
Kompleksitet – Virksomhedens største udfordring
Af: Anders Nørgaard m. fl.Ved du egentlig, hvad kompleksiteten gør ved jeres organisation og forretning? Bogen her stræber efter at sætte ord på, hvad kompleksiteten er, og hvordan du kommer den til livs. Vi tror på, at det er en bog fyldt med spændende refleksioner, der får organisationen op i gear.

 

Køb bogen her

Modarbejder eller medarbejder – Forandringskommunikation skaber samarbejde
Af: Anette Franck m. fl.

Hvordan sætter du fokus på trivsel i forandringsledelse? Det er et vigtigt emne, der for alvor er blomstret frem de seneste år. Vi vil gerne være med til at slå et slag for, at trivsel kommer på dagsordenen i forandringsprocesserne. 

Køb bogen her

Mest populære artikler fra Alt om ledelseteamudvikling - 4 fokusområder du skal kende som leder

Samarbejdskompetencer kan være så meget. Jacob Albertsen fra SiriusPartner fortæller her i artiklen om deres fire fokusområder, når de udvikler teams:

Fælles mål, kommunikation, tillid og ledelse.

Læs om teamudvikling her

Forandringsprocesser med effekt
Forandringsprocesser har fået et blakket ry. De møder efterhånden modstand, hvor end de kommer. Det gør Nicoline Svanborg nu op med. Problemet er, at forandringerne stempler medarbejderne som modstandere af forandringer.Men sådan er det slet ikke. Medarbejdere er i udgangspunktet ikke imod forandringer, de er modstandere af at blive forandret.

Læs om forandringsprocesser her


Projektledelse - guide for projektledere
Har du også set projekter køre fuldstændig af sporet og ønsket, at du kunne gøre det bedre, så skal du læse med her i vores store introduktion til projektledelse.Her får du styr på de grundlæggende begreber, projektlederens rolle, og hvordan du forbereder projektet, så det bliver en succes.

Snup guiden til projektledelse her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MENU