Mikael Schneiders bog Op af stolen! er din hurtige guide til at få sofaer, kontorstole og taburetter til at brænde under dig. Op af stolen! giver både et let og overskueligt indblik i, hvor hårdt det er for din krop at sidde stille og en lang række hurtige råd til, hvordan du får mere bevægelse ind i din arbejdsdag.
Læs anmeldelsen af bogen her.
- Info om bogen
- Skal du også op af stolen i en fart?
- Bogens opbygning
- Simple og effektive råd
- Forlaget skriver
Forfatter:
Forlag:
År:
Mikael Schneider
FADL’S FORLAG
2016
Skal du også op af stolen i en fart?
Den her bog fik mig til at indse noget:
Jeg sidder eddermugme meget stille i løbet af dagen. Det er forbløffende. Jeg sidder (og sidder stille) til møder, foran computeren og i sofaen om aftenen. Bevares, det bliver da til en del kilometer på cyklen frem og tilbage til kontoret. Og jeg kan snige mig op på en løbetur eller to i ugen.
Da jeg læste Op af stolen! fik det mig til at kortlægge et par almindelige dage. Jeg skal ikke kede dig med detaljerne, men jeg sidder forbløffende meget stille nogle af mine arbejdsdage. En enkelt arbejdsdag blev det til sølle 1000 skridt mellem 8 og 16.
Det kræver altså en særdeles aktiv fritid at nå de der famøse 10.000 skridt, som vist bør være det daglige mål.
En enkelt dag røg skridttælleren over 14.000 på en arbejdsdag. Jeg faciliterede en workshop med 60 deltagere. Sådan en dag er der ikke meget stillesidning.
Og det er sådan nogle dage, jeg nu stille og roligt får flere af. Ikke fordi der er flere workshops end normalt, men fordi jeg med 6 gode råd fra Op af stolen! nu er begyndt at tænke over det.
Jeg står op ved computeren, går regelmæssigt en tur på kontoret og snart bliver det sikkert også til et par gå-møder. Det er (undskyld mig) små skridt på vejen, men det gør en forskel.
Så trænger du også til at komme op af stolen og rive sofaen af ryggen, så er Mikael Schneiders bog et rigtig fint sted at starte.
Bogens opbygning
Op af stolen! er bygget op med to overordnede dele. I den første del får du en introduktion til problemerne ved at sidde stille. Og det er altså et fint stik til motivationen, når du læser afsnittet Hvor farligt er det?
Bogens første del er en fin introduktion, der gennemgår konsekvenserne af at sidde meget stille. Lige fra Hjerte-kar-sygdomme til rygsmerter.
Men for mig bliver det først rigtig interessant i bogens anden halvdel, hvor Mikael Schneider stiller skarpt på: Hvad kan vi gøre? Her får du følgende 6 gode råd:
- Stå op
- Lad også bilen stå
- Slip kontorstolen
- Hold hus, have og hobby
- Sluk skærmene
- Gå i seng
(Specielt den sidste lyder som om, at den er til at håndtere, synes du ik’?)
Simple råd og effektive råd
Det er de små vaner i din hverdag, der afgør, om du bliver ved med at sidde stille eller begynder at komme op og røre dig i løbet af dagen. Og det er egentlig her, at Op af stolen! efter min mening fungerer rigtig godt.
Der er et motiverende stik til den dårlige samvittighed i den første del af bogen og så nogle gode, simple og effektive råd i anden del af bogen. Det er god kombination, der bliver leveret i en altid bestemt og venlig tone. Det klæder bogen, at den aldrig bliver formynderisk eller bedrevidende. Mikael Schneider stiller sig ikke på noget tidspunkt op som eksperten, men trækker på egne erfaringer og en række ekspertinterviews, der bærer bogen fint.
Har du lyst til at:
- leve længere.
- få mere energi.
- skabe en positiv dialog på arbejdspladsen.
- og komme af med den der bidende smerte i ryggen.
Så er Mikael Schneiders Op af stolen! et fint sted at starte.
Forlaget skriver om Op af stolen!
“Eksperterne kalder vores mangel på bevægelse for ”det stillesiddende dødssyndrom”. Følgevirkningerne af at sidde stille kan være livstruende og det er først nu, at forskerne kan løfte sløret for, hvilke effekter stillesidning har. Sofaen brænder!
Bogen Op af stolen tager fat i et emne, der lyder simpelt, men for mange i virkeligheden er rigtig svært—nemlig, at man skal op af stolen. Når du sidder stille, forkorter du dit liv betragteligt, og denne bog handler ikke om motion eller hård fysisk aktivitet, den handler om de små ting, der hjælper os i kampen mod det stillesiddende dødssyndrom.”
Skriv et svar