Coaching. Hvad skal jeg overhovedet med det? Det spørgsmål satte jeg mig for at finde et svar på. Svarene får du fra syv coaches, når de forklarer, hvad du skal med en coach, hovrdan du får mest muligt ud af dit samarbejde med en coach, og hvordan det foregår i praksis.
Læs med her.
Vi har spurgt:
- Connie Friman
- Elsebeth Fogh
- Helene Rosendahl Hillersdal
- Charlotte Gundorph
- Lisbeth Fruensgaard
- Gitte Olsen
Klik på navnet for at hoppe direkte til deres svar
Connie Friman
Connie Friman er indehaver af GROW2 Danish Coach Academy. Hun er Master Certificeret Coach, MCC, fra ICF og Master i Positiv Psykologi fra Aarhus Universitet.
Hun har logget mere end 5000 coachsessioner og har endvidere en bred erhvervs og ledererfaring, som sættes i spil i hendes coaching og undervisning. Hun var præsident for ICF Nordic samt medstifter af ICF Danmark i 2007.
Hvad i alverden skal jeg med coaching?
Det er et rigtig godt spørgsmål som jeg vil besvare ved at tage udgangspunkt i mig selv. I 1993 kom en studerende til mig og sagde:
”Connie you are the natural born coach”
Ja, ja, tænkte jeg. Det er bare et nyt smart amerikansk udtryk. Men hun fik nu alligevel tændt min nysgerrighed på begrebet coaching. TAK for det!
Lige siden har jeg både modtaget coaching, givet coaching og uddannet coaches.
Men hvad i alverden skal jeg og andre med coaching?
Jeg selv, og mine kunder, benytter sig af coaching for at holde gang i den faglige og personlige udvikling. Det er meget sjældent fordi der er tale om to-do eller performancemål, men fordi der er et ønske om at blive bedre og klogere til at mestre sig selv og sin hverdag. Coaching er en metode og en række redskaber, der med den dygtige coach, hjælper dig med at udvikle dit indre lederskab og blive ”kaptajn” i dit eget liv, så du kan tage styring mod det liv (arbejdsliv), du ønsker.
Hvornår har jeg brug for en coach?
Du har brug for en coach, når du vil sættes i en tankevækkende, lærende og kreativ proces, der vil inspirer og udvikle dig til at maksimere dit personlige og faglige potentiale.
Det kan være, når du står og skal mestre:
- Forandringer personligt og organisatorisk
- Travlhed eller stress
- Motivation af dig selv og / eller dine medarbejdere
- Karriereovervejelser eller karriereskift
- Din lederrolle
- Den svære samtale
Hvad er dit bedste tip til, at jeg får succes med coaching?
For at få succes med din coaching skal du gøre dig klart, hvad det er du vil have ud af coachsessionerne. Det behøver ikke at være specifikt. Giv dig tid til at researche i forhold til dine behov, for det er ikke sikkert, at den coach din kollega, ven eller veninde benyttede er den rigtige for dig.
Der findes masser af coaches på markedet, MEN hvem skal du vælge?
Her er et par tip som du kan kigge efter:
- Er coachen uddannet coach – hvorfra og er det en anerkendt skole? Er det en uddannelse eller et kursus de har været på? Bed om at se deres bevis eller certifikat.
- Du kan vælge at gå efter en ICF coach der er certificeret af International Coach Federation. De arbejder under høje etiske krav og der stilles skrappe krav til deres certificering. Der er tre grader af certificering, der indikerer deres coacherfaring på henholdsvis minimum 100 timer (ACC), 750timer (PCC) eller 2500timer (MCC). Bed om at se deres bevis.
- Hvad er coachens faglige og personlige baggrund og erfaring?
- Oplever du, at der er kemi, og kan du mærke, om du har tillid til, at coachen kan hjælpe dig? Ring og få en snak inden første session.
- Hvilken tilgang har din coach? Er der fokus på frygt og forhindringer eller på at opbygge mental robusthed, mestring og styrker?
Hvordan foregår det, når jeg bliver coachet hos dig?
GROW2 coaching foregår på vores kontor, i virksomheden eller via Skype, Skype Business (Lync), telefon. Vi coacher også på Engelsk og har kunder udenfor Danmarks grænser.
Et coachforløb er meget individuelt, derfor aftales hvert enkelt forløb så det matcher den enkelte kundes behov.
Vi lægger vægt på, at vores coaching er et professionelt og dynamisk samarbejde med fokus på dig, dine styrker og din udvikling.
Coachen er din katalysator, der hjælper dig med at intensivere din egen læring, indsigt og refleksion, så du kan forbedre dine præstationer og forstærke din livskvalitet til at skabe enestående resultater i dit privat- og arbejdsliv.
Elsebeth Fogh
Elsebeth Fogh har siden 1998 været selvstændig ledelsesrådgiver, proceskonsulent & coach. Hendes baggrund er HR chef for 800 medarbejdere og nu direktør i eget konsulentfirma med headhunting af konsulenter.
Har HD i organisation med speciale i arbejdspsykologi fra SDU og en lang række coach certificeringer. Det er eksempelvis: Business & life coach, stresscoach & Teori U forandringskonsulent.
Hvad i alverden skal jeg med coaching?
Traditionelt er der 2 strømninger i coaching:
- Den målorienterede coaching
- og Den indsigtsbaserede coaching, der går dybere i underbevidstheden
Jeg arbejder med, og er uddannet i begge retninger.
Coaching bidrager i min optik til at styrke din indre power.
Ved bl.a. at skabe klarhed over dine vigtigste prioriteter, både som leder og privatperson.
Og ikke mindst at se i øjnene, hvad der står i vejen for din, teamets og organisationens succes. At rydde op, fjerne blokeringerne og energivampyrerne, så vi frisætter potentiale og handlekaft.
Dvs vi primært i coaching fokuserer på nutid og fremtid.
At visualisere både visionerne og delmålene, så du/i kender målstregen.
At afdække selvsabotage i form af indsigter i de mentale mønstre fra fortiden, du/i har brug for at give slip på, så de kan erstattes med nye nærende, produktive og understøttende overbevisninger, vaner, normer og spilleregler.
At få udspecificeret de specifikke udfordringer, så du kan tage en bold ad gangen og indgå konkrete aftaler, for at få fremdrift på dine/jeres udviklingsområder og projekter.
Intentionen med coaching er som i idrættens verden – hvor det har været brugt i årevis af topatleter – at bidrage til at skabe fokus og kaste lys på de blinde vinkler, så du får succes med dine primære mål, ved at justere på din adfærd og handlemønstre
At guide dig til udleve dine personlige værdier, så du tager personligt lederskab og står ved dig selv, samtidig med, at du respekterer andre og dermed skaber synergier. Så man får lyst til være med på holdet.
At øge din bevidsthed samt udvikle og skabe:
- Optimale rammer for og rutine i refleksion, så du øger dit nærvær og frigiver dit potentiale
- Selverkendelse og selvbevidsthed ved at kigge dybere på dit selvbillede
- Bedre beslutningsgrundlag, så du tager mere bevidste beslutninger
- At mærke dig selv, lytte til dine indre stemmer og lære at skelne mellem, hvad der er andres forventninger og rene overlevelsesstrategier eller rent faktisk bæredygtige successtrategier til gavn for helheden
- Meningsfuldhed og motivation, så du mærker dit indre drive og din livskraft
- Et anerkendende fokus, hvor du bygger videre på det, der virker
- Nye kreative og innovative løsningsmuligheder, så du udvider mulighedsområdet
- Nye udtryksmuligheder, hvor du integrerer nye sider af dig selv
- Evne til at skifte tilstand. Kende din personlige succestilstand
- Indlæring af nye kompetencer og øve nye færdigheder
- Rent faktisk at handle på tingene – og blive i stand til at skabe varige forandringer
- Gennemlagskraft så du øger din indflydelse, og bliver taget alvorligt
Hvornår har jeg brug for en coach?
Det kan være, du oplever:
- Du står ved en skillevej, og skal have taget nogle væsentlige beslutninger om karrierevej, uddannelse, privatliv, økonomi, helbred etc – eller har oplevet en livskrise, som du ønsker at bearbejde og lære af
- Du elsker at udvikle dig og lære nye værktøjer, du selv kan bruge i din lederrolle og som privatperson
- Du har brug for ny inspiration og sparring til din personlige og faglige udvikling, lederudvikling, medarbejderudvikling, forretningsudvikling, karriereudvikling, teamudvikling, organisationsudvikling eller helt konkrete projekter og opgaver. En at spille bold op ad
- Du sidder fast i nogle uhensigtsmæssige mønstre eller rammer, og har brug for at skabe forandringer for at komme op af kviksandet, så du ikke synker dybere i
- Du mærker en indre længsel efter noget, du ikke helt kan sætte ord på. At du ikke helt har fundet din rette hylde
Du ikke synes, du udlever dit fulde potentiale eller får anerkendelse for din store indsats - Der er konflikter i organisationen eller privatlivet, så der er brug for nye redskaber til kommunikation og konflikthåndtering eller måske en konfliktmægler
- Manglende forståelse for hinanden indbyrdes i teamet eller i forhold til kunderne – så det kan bidrage til selvindsigt og gensidig tolerance at få udarbejdet DiSC personprofiler
- Du eller nogle af dine medarbejdere har udviklet stress symptomer, så i har brug for rådgivning og værktøjer. Udvikling af en stresspolitik og/eller handlingsplaner for organisationens indsatsområder og den enkelte medarbejder
Hvad er dit bedste tip til, at jeg får succes med coaching?
- At du er indstillet på at tage ansvar for, at skabe de fornødne forandringer
- At afsætte tid og have tillid til processen
- Åbne dit sind, hjerte og vilje og være ærlig overfor dig selv og din coach
Coaching er for dig, der tør kigge på dig selv
Hvordan foregår det, når jeg bliver coachet af dig?
Det kan foregå over telefonen, hvor du ringer mig op, eller du kan komme her til Kerteminde
En session varer typisk et par timer, og de fleste har brug for et forløb med flere sessioner, for at opnå de bedste resultater. Derfor tilbyder jeg coach klippekort, der kan bruges af alle i organisationen
Første session vil typisk være en form for interview, hvor vi sammen afdækker formålet med henvendelsen, og hvad du ønsker at opnå både på kort og lang sigt, hvorefter indsatsområderne udvælges og igangsættes. Langt de fleste starter med at lave øvelsen livshjulet, for at sikre at vi inddrager det hele menneske og får kigget på work/life balancen.
Du må forvente, at du kommer frem til nogle konkrete actionsteps, som du comitter dig til at tage inden næste session, ligesom mange indsigter kommer mellem sessionerne, når man implementerer værktøjerne i dagligdagen.
Vi vil hver gang aftale, hvad målet eller intentionen er for dagens sessions, og kigge på, hvordan det er gået siden sidst. Så vi anerkender dine fremskridt, italesætter udfordringerne og tager udgangspunkt i den aktuelle situation og det, der presser sig mest på.
Samtidig med, at vi sikrer fremdriften mod de overordnede mål, som vi også løbende evaluerer på.
Min opgave som coach er, at skabe et tillidsvækkende rum for refleksion, så du kan flytte din opmærksomhedstilstand og vende blikket indad. Holde dig på sporet, og udvælge de coachingteknikker, jeg fornemmer, er mest optimale fra gang til gang. At stille de spørgsmål, der har brug for at blive stillet, lytte efter det, der ikke bliver sagt, lægge mærke til de mønstre, der ligger bag dine ord. Være inspirator og motivator. Holde dig i dit højeste.
Jeg tilbyder også E-learning kurser, du kan tage online, hvor jeg har designet en lang række coachingøvelser. De kan tages lige, når det passer ind for dig. E-bøgerne og refleksionsøvelserne er også indtalt som lydfiler, så du kan høre dem, når du er på farten.
Hvad i alverden skal jeg med coaching?
Du skal bruge coaching til at blive styrket i at være den leder og den person, du ønsker at være, samt til at skabe de resultater du ønsker, for dig, dine medarbejdere og virksomheden.
Du kan med coaching få øje på alle dine talenter, så du kan udnytte dit fulde potentiale.
Hvornår har jeg brug for en coach?
Altid – selv de dygtigste og mest succesrige sportsudøvere har hele tiden deres egen coach, for at yde de bedste præstationer.
Hverdagen i virksomheder er efterhånden ret kompleks, og med coaching kan en struktureret og fremadrettet samtale skabe overblik, og gennemskuelighed for dig som leder, således at du ved nøjagtig hvor, og hvordan du skal nå dine mål, eller løse dine problemer.
F.eks til at:
- skabe større selvindsigt vedrørende eks. dine måder at lede på, dine faglige og personlige kompetencer.
- skabe bedre resultater
- få hjælp til svære beslutninger du skal træffe
- skabe et bedre arbejdsmiljø, samarbejde, eller kommunikation, i din afdeling
- skabe balance imellem dit arbejdsliv og privatliv
Hvad er dit bedste tip til, at jeg får succes med coaching?
Mit bedste tip til dig er at du skal være klar til at skabe refleksion, og udvikling, af dine kompetencer, fagligt såvel som personligt.
Du skal have vilje til selvindsigt, og være klar til at committe dig til de løsninger du finder frem til via din coachingen.
Hvordan foregår det, når jeg bliver coachet hos dig?
Når du bliver coachet hos mig, er fremgangsmåden:
- Vi aftaler hvad du vil have ud af et coachingforløb, og for specifikt for dagens session.
- Jeg støtter dig i at få formuleret et konkret og specifikt mål, som du ønsker at nå. Enten har du selv målet, eller du har en problemstilling eller et dilemma, som du ønsker hjælp til at sætte mål for.
- Jeg stiller dig under sessionen, nogle effektive og specifikke spørgsmål, som du reflekterer over, for derved at skabe større selvindsigt omkring emnet. Sammen finder vi derved ind til hvad der virkelig er på spil, måske nogle begrænsende overbevisninger eller forhindringer, der lige nu gør, at du ikke selv har løsningen eller svaret på din udfordring
- Du guides i din proces, der støtter dig i at blive helt bevidst og sikker på, at du finder løsninger, og kan træffe de beslutninger, der er rigtige for DIG. Efter dagens session går du hjem med en actionplan, som du kan handle på.
- Uder hele forløbet er jeg din “mentale personlige træner”, der støtter og hepper, og kan hjælpe dig med at holde fokus på dit mål.
Charlotte Gundorph
Indehaver af Charlotte Gundorph Coaching (besøg hende her), der arbejder med karrierecoaching og work-life balance.
Jeg hjælper ud fra en holistisk tilgang mennesker med at tage personligt lederskab og handle på deres dybeste ønsker, samt skabe balance mellem deres karriere, privatliv og fritid ved bl.a. at afklare og omsætte værdier til daglig praksis.
Hvad i alverden skal jeg med coaching?
Coaching er et dialogværktøj primært baseret på spørgsmål, som tager udgangspunkt i, at de bedste svar på vores udfordringer ligger inden i os selv. Andre – eksempelvis kolleger, leder, familie og venner – kan komme med nok så velmenende råd, men de er sjældent brugbare for netop os og vores unikke måde at forstå verden på.
”Den, der ejer problemet, ejer også løsningen”
Den gode coach undgår at styre dig i form af ”gode råd”, vejledning og instruktion, men inviterer dig derimod i dialog med dig selv og stimulerer dig til at reflektere over og nærme dig det, der er vigtigt og meningsfuldt for dig, som leder, kollega og menneske.
Du får med coaching en unik lejlighed til at reflektere dybere over dine værdier, som udgør vores grundlæggende måde at forstå og handle på, og du lærer dermed dig selv og dine motiver bedre at kende. På den måde får du mulighed for at skabe et fundament, hvor ud fra du lettere og med større autencitet kan handle og træffe de beslutninger, der er brug for, uden at tvivle.
Coaching skaber, når den er god, forandring, bevægelse og ”forstyrrelse” i din vante tankegang og måde at anskue tingene på. Du opnår erkendelse og forståelse for din situation, din lederrolle- og stil, og din måde at forholde dig på. Med andre ord bliver du ekspert på dit eget liv og din lederrolle og opnår en selvindsigt, der gør dig i stand til at udvikle dig fagligt og personligt og tage lederansvaret på dig.
Ledelse handler i bund og grund om værdier. Det er dem, man leder igennem.
Hvornår har jeg brug for en coach?
Coaching kan bruges som redskab i mange forskellige situationer. I lederrollen kan man føle sig ret ensom og langt fra sine værdier i hverdagen, og man kan føle, at man sidder fast i nogle bestemte problemstillinger. Her kan coachen være den sparringspartner, der sammen med dig skaber et frirum, hvor du bliver inviteret op i helikopterperspektiv og får mulighed for at udvikle og skærpe din opmærksomhed på dig selv, dine værdier, holdninger, fordomme, motiver og handlinger.
Det kan være øjenåbnende sammen med en coach at udforske sammenhænge omkring problematikken fremfor årsager. Kigge på, hvad din egen andel er, og hvilken rolle du selv spiller i, at et bestemt mønster vedligeholdes. Når du bringes ind i dette refleksive rum, opstår der en slags flowtilstand. En kreativ, nysgerrig og åben proces, der giver energi og mulighed for at finde geniale løsninger.
Eksempler på temaer, hvor du ville kunne bruge en coach:
- Refleksion over din lederrolle og/eller ledelsesstil
- Nytænkning og nye perspektiver på en udfordring
- Værdisamtaler og afklaring
- Konfliktfyldte relationer til medarbejdere og kolleger
- Personlig gennemslagskraft
- Tackling af specifikke situationer
- Kommunikation
- Håndtering af stress og det pres lederrollen medfører
- Work-life balance
Og en hel masse andre ting. Pointen er, at man gennem coaching bliver bragt i en kompetencesituation, hvorfra det bliver muligt at handle.
Hvad er dit bedste tip til, at jeg får succes med coaching?
For at få succes med coaching er relationen mellem dig og din coach af afgørende betydning. Der skal være ”kemi”, da det netop er relationens karakter, der giver tillid og mod til at turde være sig selv og udforske det, der er betydningsfuldt i ens liv, og dermed få tydeliggjort og levendegjort sine værdier.
Så hyr ikke bare en tilfældig coach, du har fået anbefalet. Det, at en coach er god for en kollega, betyder ikke nødvendigvis, at hun er god for dig. Undersøg markedet grundigt, og vælg en, der for dig virker tillidsskabende og troværdig, og som både er i stand til at skabe et rum, hvor du føler dig tryg, men samtidig også kan og tør udfordre dig og konfrontere dig på dine værdier, holdninger, fordomme, forholdemåde og handlinger. Ellers rykker du dig ikke.
Mange coaches tilbyder en kort introduktionssamtale uden omkostninger, og her kan man ofte hurtigt afgøre, om der er et match, om det er en professionel person, der er nærværende, nysgerrig og lyttende og som respekterer dit personlige ”landskab”.
Hvordan foregår det, når jeg bliver coachet af dig?
Når jeg coacher, navigerer jeg mellem en systemisk/narrativ, en kognitiv og en psykodynamisk tilgang til coaching, og der lægges stor vægt på værdier og arbejdet med disse.
Omdrejningspunktet er refleksionen over dine værdier, og min hensigt er at tage dig med på en opdagelsesrejse i din egen verden og skabe mest mulig ”forstyrrelse” i din vante tankegang og måde at anskue verden på, da dette er en vigtig forudsætning for en mere dybtgående forandring.
Gennem mine uddybende og til tider konfronterende spørgsmål får du en unik mulighed for at undre dig og se dig selv udefra, og du får dermed en ny forståelse for din egen adfærd og forholdemåde, hvilket giver dig nye handlemuligheder. Det er ikke nødvendigvis problemet, men måden vi tænker over og forholder os til problemet, der er det problematiske.
De fortællinger, vi har om os selv og hinanden, former os. Vi bliver de historier, vi fortæller os selv og hinanden, men der findes heldigvis alternative historier, som giver et helt andet perspektiv på både fortid, nutid og fremtid og på vores udfordringer. Og det er netop min opgave som coach at bevidstgøre dig om dine gamle uhensigtsmæssige fortællinger og sammen med dig skabe nye mere konstruktive fortællinger.
Hvad i alverden skal jeg med coaching?
Coaching byder på en fantastisk mulighed for at udvikle sig personligt på et eller flere områder, og kan bruges både privat og i arbejdsmæssig sammenhæng. Coaching handler grundlæggende om at komme fra A til B og udgangspunktet , for den der modtager coaching, er et ønske om at flytte sig fra et sted/situation til et andet.
Coaching er især velegnet til at udvikle de personlige lederkompetencer som f.eks. evnen til forstå, hvad der rør sig i medarbejderen, evnen til at hjælpe en medarbejder i krise, evnen til at løse konflikter og samarbejdsproblemer, evnen til at se og udnytte en medarbejderes potentiale og, ikke mindst, evnen til at forebygge og reducere stress og mistrivsel blandt sine medarbejdere.
Undersøgelser viser, at de ledere, der skaber de bedste resultater, er ledere med stærke kompetencer inden for både den faglige og den personlige del af ledelse. Jeg plejer at omtale dem som helstøbte ledere.
Men mange ledere er endt i ledelsesjobbet udelukkende på baggrund af deres faglige dygtighed og de hverken kender eller mestrer nødvendigvis de vigtige personlige lederegenskaber. Og netop her er coaching som sagt et stærk værktøj. Et samarbejde med en dygtig coach kan hjælpe lederen med at gå fra at være en faglig dygtig chef til at træde i karakter som en kompetent, dygtig og helstøbt leder, der via både sin faglige dygtighed og sine stærke personlige lederegenskaber får det bedste frem i sine medarbejdere.
Udover den personlige udvikling kan coaching også bruges i forbindelse med helt konkrete udfordringer. Det kunne f.eks. være et særligt krævende kundemøde, en specifikt udfordring med en chef eller kollega eller en konkret problemstilling hos en eller flere medarbejdere.
Hvornår har jeg brug for en coach?
Du har brug for en coach, når du føler dig låst fast i forhold til et specifikt problem, eller når du mærker, at dine personlige lederegenskaber ikke slår til. Konkrete tegn på, at du skal udvikle dine personlige lederegenskaber kunne være stigende sygefravær i din afdeling samt stress, konflikter og dårlig stemning blandt dine medarbejdere.
Coaching kan også hjælpe dig med at forebygge stress hos dig selv og blive i stand til at arbejde på en måde, der gør dig så effektiv, kreativ og produktiv som muligt.
Kort sagt, kan man sige, at du har brug for en coach, når du ved, at det er nødvendigt at flytte dig og gøre noget, men ikke lige umiddelbart selv kan se, hvordan du skal komme i mål med det.
Hvad er dit bedste tip til, at jeg får succes med coaching?
For at få succes med coaching, skal du for det først være motiveret for forandring. Hvis du ikke selv har motivationen og åbenheden for at ændre på nogle ting, kan selv den bedste coach ikke hjælpe dig videre.
Derudover er det vigtigt, at du engagerer dig i coachingforløbet, hvor der ofte vil være forskellige øvelser eller opgaver fra gang til gang. Jo mere du involverer dig, jo mere værdi vil coachingforløbet give dig.
Hvordan foregår det, når jeg bliver coachet hos dig?
Når man bliver coachet hos mig foregår det ofte som en blanding af personlige møder og samtaler over telefon eller Skype.
Det hænder også, at forløbet foregår udelukkende over telefon/Skype – f.eks. i tilfælde, hvor der er lang afstand mellem mig og den person der ønsker coaching. Coaching kan sagtens fungere over telefonen – ofte bliver den mere intens og effektiv, fordi der ikke er lige så mange ting at forholde sig til, som når man mødes. Og du sparer tiden til transport.
Vi indleder altid et forløb med at sætte fokus på din specifikke udfordring, og hvad du gerne vil have ud af forløbet. Herefter arbejder vi fra gang til gang på, at du kommer i mål.
Da jeg er specialiseret i stresshåndtering, vil jeg altid have særlig fokus på, at du når dit mål på en måde, hvor du bevarer den gode balance og undgår stress.
Gitte Olsen
Gitte Olsen har siden 2007 haft selvstændig konsulentvirksomhed, hvor hun som erfaren erhvervscoach har haft mange såvel ledere som medarbejdere i udviklingsforløb. Herunder også forebyggelse og behandling af stress.
Gitte ser det som et væsentligt mål at skabe ejerskab – såvel hos den enkelte som i grupper – personligt, fagligt og socialt. At føle ejerskab motiverer til at tage ansvar og handle – og få lyst og mod til at tage nye skridt.
Hvad i alverden skal jeg med coaching?
De fleste ledere har brug for ind i mellem at vende væsentlige områder med en ekstern person.
Det er ikke alle emner, du kan diskutere med chef, lederkolleger, medarbejdere, venner og familie.
Eller måske kan du diskutere emnerne, men du får ikke den sparring, som bringer dig videre.
Der er markante gevinster at hente i at konsultere en professionel og erfaren coach, som i et fortroligt rum kan udfordre dig, bringe flere perspektiver i spil og hjælpe dig til at få indsigt i de bevidste og ubevidste mønstre, som er en hindring for det, du gerne vil opnå.
Ikke mindst kan ledercoaching hjælpe dig til at videreudvikle din kommunikation, så du i alle henseender får størst mulig succes i mødet med dine medmennesker – uanset om det er erhvervsmæssigt eller privat.
Hvornår jeg har brug for en coach?
Temaer og spørgsmål som ofte kommer i spil i lederforløb kan f.eks. være:
- Er du afklaret i din rolle som leder?
- Hvad er dine stærke sider? Hvor kunne du tænke dig at blive stærkere?
- Oplever du konflikter med en eller flere medarbejdere, kollegaer, chef?
- Er du god til relationer? Hvornår går det godt, og hvornår er det svært?
- Hvem lader du dig provokere af? Ved du, hvad der er i spil, når det sker?
- Hvilken slags opgaver søger du? Hvilke undgår du? Hvad er grunden til det?
- Er du god til at prioritere og planlægge din tid?
- Hvordan får du dine team til at fungere? Hvad kunne du ønske, du var bedre til?
- Hvordan agerer/kommunikerer du i pressede situationer?
- Leder du i overensstemmelse med dine værdier? Kender du dine værdier?
- Hvordan sikrer du balance mellem dit arbejdsliv og dit privatliv?
- Kan du spotte, når en medarbejder er på vej til at blive stresset? Ved du, hvordan du skal håndtere det?
- Kender du dine egne grænser for stress?
Hvis du tænker, du kan få udbytte af at vende disse eller andre temaer, så er en erfaren erhvervscoach et godt valg.
Hvad er dit bedste tip til, at jeg får succes med coaching?
At du har lyst og mod på at forholde dig åbent, nysgerrigt og undersøgende til dig selv og din rolle som leder.
Hvordan foregår det, når jeg bliver coachet hos dig?
Du ringer eller skriver en mail til mig, og vi tager en snak om dine ønsker. Hvis vi begge fornemmer, at der kan komme noget godt ud af det, aftaler vi en tid. En session varer ca. 1½ time.
Den kan foregå i min praksis eller på din arbejdsplads afhængig af, hvor i verden du befinder dig.
Når vi har haft et par sessioner, vil det også være muligt at kommunikere via telefon eller Skype.
I den første session tuner vi os ind på hinanden, afstemmer forventninger og undersøger hvilke områder, der er væsentlige for dig at arbejde med.
Efter denne session ved du, om du får det udbytte, du forventer, og om jeg er den rette til at facilitere din proces og kan tage din endelige beslutning, om du ønsker at fortsætte forløbet.
Hvad tænker du selv om coaching?
Hvis du:
- Selv har erfaringer med at blive coachet
- Har andre spørgsmål om coaching
- Har fået en øjenåbner ved at læse svarene her
- Er coach og har lyst til dele dine svar på spørgsmålene
- Elsker at blive coachet
- Eller simpelthen synes, at coaching er for kedeligt
Så del dine kommentarer med os andre herunder.
Helle Elisabeth Christensen skriver
Jeg arbejder som coach og terapeut…min erfaring er,at venner og familie ikke tør stille de skarpe spørgsmål…der kan skabe uenighed.. og efter min mening er alt for mange konfliktsky… så hellere betale en Coach der kan stille alle spørgsmål også de ubehagelige og svære… Det er først der vi reflekter og flytter os…Mine venner kan fint fungerer som coach for hinanden…fordi vi oprigtigt elsker hinanden. Og vi alle ønsker udvikling….livet står aldrig stille men.er altid i udvikling. venligst Helle
Ronnie Andersen skriver
Spændende indlæg der illustrerer hvor forskelligartet coaching kan være. Jeg arbejder selv med coaching i relation til konflikter mellem mennesker. Jeg har også selv modtaget både coaching og supervision og jeg er helt overbevist om at det skaber en forandring man ikke selv er i stand til aktivere.