Der er rigtig mange virksomheder, der vælger at ansætte studentermedhjælpere i deres virksomhed, men hvis du endnu ikke er nået til det punkt, selvom du rigtig gerne vil have en eller flere studerende til at hjælpe dig med en række af dine arbejdsopgaver, så kan du i denne artikel finde fem intet mindre end fem gode råd, når I står i den situation at skulle ansætte en eller flere studentermedhjælpere i jeres virksomhed, der kan varetage en række bestemte opgaver.
Vi har taget en snak med Studiejob-Danmark.dk om employer branding.
1. Vælg fra relevante uddannelser
Hvis du har intentioner om at ansætte en eller flere studentermedhjælpere i din virksomhed, så er det naturligvis en rigtig god idé at du sørger for at vælge en række studerende, der studerer på en uddannelse, der er relevant for din arbejdsplads og for de arbejdsopgaver, du har intentioner om at give de respektive studentermedhjælpere, du ender med at ansætte på din arbejdsplads. Det er dog vigtigt, at du også sørger for at give dem studierelevant arbejde, da du ellers ikke vil kunne tillade dig, at kalde dem for studentermedhjælpere.
2. Udvælg de bedste kandidater
Der skal ikke lægges skjul på, at mange af de opgaver, som en studentermedhjælper kommer til at udføre er ikke de mest forretningskritiske opgaver, men det ændrer dog ikke på, at det er opgaver, der udføres ordentligt og det er opgaver, der på den ene eller anden vis kommer til at have indflydelse på virksomheden. Derfor er det også vigtigt, at disse arbejdsopgaver bliver uddelegeret til de bedste kandidater, du kan finde blandt de studerende, der vælger at søge om din plads.
3. Giv en løn, der tiltrækker kandidater
I forhold til lønnen er der tale om en balancegang. Du skal selvfølgelig sørge for at lønnen befinder sig på et niveau, hvor det kan betale sig for dig at ansætte en studentermedhjælper, men på den anden side, så er det mindst lige så vigtigt, at du sørger for at fastsætte en løn, der er god nok til at de mest relevante kandidater har lyst til at søge jobbet. Mange ønsker at fokusere på deres studie i stedet for et studiejob, men hvis lønnen er god nok, så kan de fleste lokkes.
4. Behøver I studentermedhjælpere?
Det er slet ikke alle virksomheder, der har brug for studentermedhjælpere, da man ved hjælp af den rette uddelegering sagtens vil kunne uddelegere de opgaver, som en eventuel studentermedhjælper skulle varetage til de allerede eksisterende medarbejdere. Man ville med fordel kunne uddelegere arbejdet til de ansatte, der netop er blevet udlært fra deres uddannelse, hvis der er sådanne på arbejdspladsen – på den anden side kan en eller flere studentermedhjælpere naturligvis sagtens være relevante for din arbejdsplads.
5. Få hjælp til lavpraktiske opgaver
Idéen med at ansætte en eller flere studentermedhjælpere er naturligvis at få hjælp til de mere lavpraktiske opgaver. Det betyder også, at du udelukkende bør ansætte en studentermedhjælper, hvis du har sådanne opgaver, der skal udføres et par gange i ugen – det har man mange steder og derfor er det også en rigtig god idé at ansætte studentermedhjælpere. Det kræver dog, at du udvælger en række opgaver allerede inden den eller de studerende bliver ansat.
Skriv et svar